Значи за 3ти път при патуване колата изпушва бяло облаче на връщане. Та карам си на отишане без много да и давам зор, върша си работа за час два и си тръгвам, обаче на половината път до вкъщи колата губи мощност и спирам да видя какво става, но няма нищо притеснително. Качвам се и тръгвам но мнооого мудно и трудно, но все пак потеглих и погледнах в огледалото на което имаше бял гъст облак. Само да кажа че в сервиза колата работеше перфектно все едно това не беше се случило. Та направо да си попитам какъв може да е проблема и как се остранява ? Също и колко като сума би излезнало горе-доло. Много благодаря на отзовалите се.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Бял пушек при потегяне.
Collapse
X
-
аз съм имал същия проблем,когато ми наляха повече масло в един сервиз,а може и запушен маслен отдушник и като загрее повечко маслото да ти качва в колекторитеalfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL
-
При мене беше същото и проблема се оправи като спрях да зареждам бензин от определени бензиностанции.
Добре че се бях осетил на време че мислех да я вода да я видат дали някоя гарнитура не е заминала и щях да съм си с 400 назад е така за нищо понеже разреждат бензина.145 1.7 16v Boxer 130HP
Comment
-
Колега на мен ми се случи същото, бях заредил от 1 Петрол цял резервоар, и като останаха 10/ 15 литра качвам се да карам и още на 30 тия метър, колата изгуби мощност и изгасна, какви ли не причини търсих не искаше да запали и това си е.Оставих я за половин час и после я запалих с много зор и пак се повтори същото.Тогава беше мокро и всички ми казваха че може да съм я намокрил и за това само че проблемът не беше такъв.Идеи всякакви.Накрая като я запалих втория път баща ми беше отзад и каза че излиза бял дим и много конденз, аз реших че може да е от вода в бензина и точно това се получи. Оставих колата на място и отидох до бензиностанцията но не Петролаи купих 5 литра 98 и една добавка за 50 литра бензин . След като поизчаках за кратко колата запали без проблем, изрязах я няколко пъти и излезна яко бял пушек, който миришеше на вода или нещо мокро, на влага, след като направих един кръг из квартала нямаше и спомен за случилото се (като се опраи добавих и за 50 лева 98 бенц).И така смених бензиностанцията и проблема не се е повтарял.Пробвай с добавка еи така превантивно, понякога има смисъл, от тогава аз често ползвам и определено има и ефект малко и на вървенето.
sigpicAlfa Romeo 146 1.4 T.S. 16v
Comment
-
Търчи на Майстор да ти сменя гумичкитеаз имах същия проблеем Градско няма дерт Извънградско през 50-60 километра 1 километар Бялдим колата глъхни неще да варви ... поразпитах тук там и красавицата на майстор нови
гумички и проблема се решиWho Likes To Fuckin' Partyy Alfa Romeo 1.4 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от MaD-BoY Покажи съобщениеТърчи на Майстор да ти сменя гумичкитеаз имах същия проблеем Градско няма дерт Извънградско през 50-60 километра 1 километар Бялдим колата глъхни неще да варви ... поразпитах тук там и красавицата на майстор нови
гумички и проблема се реши
пс: ако е от гумички ще пуши постоянно, не мислиш ли?166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеТочно тази грешка правят всички майстори, които не знаят за проблема с масления сепаратор. Преди колко време ти правиха ремонта?
пс: ако е от гумички ще пуши постоянно, не мислиш ли?
И аз мислех преди за сепаратор но излезнаха гумички ..Who Likes To Fuckin' Partyy Alfa Romeo 1.4 TS
Comment
-
145 1,4 ts
Аз имах същия проблем, искам само да ви кажа, че не е от бензина, просто трябжа да си напражисх основен ремонт на мотора. Като я взех моята беше екстра до момента в които смених маслото и всичко свурши, просто е била с присадка и почна да гори по 2 литра на 200 км. и пошеше като за световно, но на моменти както си карам губи мощност и започва да пуши и така около 1 мин. и се оправя, но маслото си заминава.
Comment
-
Първоначално публикувано от plpro Покажи съобщениеАз имах същия проблем, искам само да ви кажа, че не е от бензина, просто трябжа да си напражисх основен ремонт на мотора. Като я взех моята беше екстра до момента в които смених маслото и всичко свурши, просто е била с присадка и почна да гори по 2 литра на 200 км. и пошеше като за световно, но на моменти както си карам губи мощност и започва да пуши и така около 1 мин. и се оправя, но маслото си заминава.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеТоку има нема, изтропате някой коментар в отдавна приключена тема. Нали му е написано на човкеа какви симптоми проявява при различните проблеми и какво да погледне. Директно се хвърляте на основни ремонти. Не мога да разбера защо питате при положение, че сте си наумили какво да правите. Щом ви е кеф набивайте пари, но от къде си сигурен, че при колегата проблема е същия?
Колега, тук пишем на КИРИЛИЦА
tonovLast edited by tonov; d.m.y г., 20:57.
Comment
-
Аз този проблем го имах преди месеци и то 2-3 пъти на по-дълго каране, но в сервиза казаха че сичко е наред и двигатела е пушка. От тогава насам не ми се е случвало ...Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщениеАз този проблем го имах преди месеци и то 2-3 пъти на по-дълго каране, но в сервиза казаха че сичко е наред и двигатела е пушка. От тогава насам не ми се е случвало ...
Да не те отчайвам, но и на мен така ми казаха и след 1000 км. направих осножен ремонт. Вчера купих една ударена на сметка и сега схте сменяк скоростна кутия и ще си прехрарля от нея газовия инжекцион. Дано твоята да не ти прави такива проблеми.
Comment
Comment